S-a dat startul înscrierii la liceu! În Caraș-Severin sunt disponibile aproape 1.600 de locuri


Astăzi s-a dat startul înscrierii la liceu, iar până pe data de 22 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu, cu opțiunile notate în ordinea preferințelor.

Fiecare specializare, de la fiecare liceu în parte, are atribuit un cod.

Ministerul Educației atrage atenția că fișele de înscriere trebuie completate cu mare atenție, având în vedere că orice opțiune greșită poate duce automat la o repartizare nedorită. De asemenea, pentru a nu risca să rămână nerepartizați, elevii trebuie să completeze cât mai multe opțiuni pe fișa de înscriere pentru admiterea la liceu.

După completarea fișelor de înscriere, informațiile vor fi verificate, urmând ca pe data de 24 iulie, elevii să afle rezultatele repartizării computerizate.

După ce vor afla liceele la care au fost repartizați, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la sediul acestora, în perioada 25-30 iulie.

Tot în 30 iulie va avea loc transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși.

În Caraș-Severin, pentru învățământul liceal, sunt disponibile 1.558 de locuri și 62 de clase repartizate în 26 de unități școlare.

Fișele de înscriere vor fi completate de către elevii de clasa a VIII-a, alături de părinți și sub îndrumarea diriginților.

Tot astăzi, 11 iulie, s-a încheiat și prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual.

Reamintim că mediile din gimnaziu nu mai sunt luate în calcul pentru admiterea la liceu, ci se ține cont doar de notele obținute de elevi la evaluarea națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Până în anul școlar 2022-2023, media de admitere, pe baza căreia se face înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calcula ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională, care avea o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care avea o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *