S-a prelungit perioada de înscriere pentru școlile de poliție

Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele 2 unități de învățâmânt postliceal ale Poliției Române a fost prelungită până mâine, 16 mai.
Cererile tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare.
În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații pot depune documentele solicitate până la data de 24 mai.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape.
După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 28 – 31 mai 2024. Aici, candidații din Caraș-Severin vor susține această probă la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.
Mai multe detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, la secțiunea Carieră.
„Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.
Totodată, proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 28 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:
– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.
Celelalte prevederi privind organizarea și desfășurarea concursului rămân neschimbate și pot fi consultate prin accesarea acestui link: https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/peste-1-600-de-locuri-scoase-la-concurs-in-scolile-de-politie1713957504”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *