„Să fii erou este în sângele tău! Vino și donează!”

Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița organizează, timp de 2 zile, o nouă campanie de donare de sânge, de data aceasta la Bocșa.

Totul pentru a crește stocul de sânge, atât de necesar pacienților din spitale.

Menționăm că în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar o singura pungă de sânge ar putea salva trei vieți.

Astfel, toți cei care vor să doneze un strop de viață sunt așteptați la Bocșa, la Centrul de Permanență, alături de medicii Emil Bunda și Dinu Șerbănescu, atât mâine, 25 octombrie, cât și joi, 26 octombrie.

Donatorii au dreptul să primească, la cerere, bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *