Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

De astăzi, grădinițele, școlile și liceele vor face ore față în față în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19.

Asta după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus Ministerelor Educației și Sănătății să modifice ordinul privind funcționarea unităților de învățămând.

Deci, rata de vaccinare a persoanlului din unitățile de învățământ nu mai este un criteriu pentru modul de funcționare a acestora.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID din spitale este de cel mult 75%.

Dacă acestea sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, iar pentru a se redeschide, gradul de ocupare a paturilor trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a 3 cazuri de infectări într-o clasă.

Menționăm că Direcțiile Județene de Sănătate Publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor de spital.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *