Și arestat și fără funcție! Păun Baba a fost suspendat din funcția de primar


Comuna Șopotul Nou a rămas oficial fără primar. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a emis Ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului de primar al comunei Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, al lui Păun Baba, ca urmare a adresei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, transmise Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin în data de 14.06.2021 şi înregistrată cu nr. 9876/14.06.2021, prin care s-a comunicat mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul Baba Păun, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iunie 2021 până la data de 11 iulie 2021 inclusiv.
Suspendarea durează până la încetarea măsurii de arestare preventivă.
Pe perioada suspendării mandatului de primar atribuţiile acestuia vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.
Vă reamintim că Păun Baba, fost ridicat de la sediul primăriei din Șopotu Nou de către procurorii anticorupție în data de 11 iunie 2021, după ce aceștia organizaseră un flagrant într-o parcare din Timișoara, țintă fiind un diriginte de șantier care tocmai luase mită de la un denunțător.
Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2011 – iunie 2021, primarul și dirigintele de șantier ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect „înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș-Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu firma omului de afaceri.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *