Și EMAG a fost amendat de ANPC

După ce Altex a fost prins pe picior greșit, cu oferte înșelătoare și amendat de comisarii ANPC, apoi alți 21 de mari operatori economici au fost amendați la sfârșitul săptămânii trecute cu peste 530.000 de lei, acum, în perioada marilor reduceri de Black Friday un alt mare comerciant, mai ales în zona on-line a fost găsit cu nereguli și amendat tot cu suma de 50 000 de lei. ANPC precizează într-un comunicat de presă:” Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a controlat platforma operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online (reduceri, promoții).
Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:
1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: “Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.
Ca atare, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic. ” Cu alte cuvinte în toată perioada Balck Friday Controalele ANPC, în perioada reducerilor, nu s-au oprit, iar sancțiunile au continuat.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *