Subcarpati a lansat „Dunăre, Dunăre”, o piesă şi un videoclip cu mesaj ecologist şi cu un sunet poporan, folcloric, tribal chiar

Începutul lunii decembrie înseamnă de obicei lansări Subcarpaţi şi pregătiri pentru concertul tradiţional de la Arenele Romane. Din păcate în 2020 nu avem aşa ceva din cauza pandemiei. Totuși am primit un nou single, „Dunăre, Dunăre”. Este o piesă de 2 minute şi 40 de secunde, care însumează cântece şi strigăte tipic româneşti, din folclorul nostru, cu un uşor beat trip-hop în spate. Taica Bean şi colegii de trupă au un mesaj foarte important de transmis în videoclip, iar cu hanorace imprimate ASAP, artiştii transmit un mesaj legat de petiţia ASAP.

E vorba despre o petiţie pentru implementarea colectării selective în şcoli şi promovarea educaţiei pentru mediu, dar şi crearea unei comunităţi care să promoveze sustenabilitatea. Iată şi o parte din mesajul petiţiei:

În actualul context pandemic, când rata deșeurilor de unică folosință crește, iar păstrarea mediului înconjurător curat și sigur este esențială, este cu atât mai important să existe infrastructură la îndemână pentru colectarea separată a deșeurilor și inițiative care susțin educația pentru reciclare

Conform Eurostat, România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale. În 2018 rata deşeurilor municipale reciclate era de 11,1% din totalul de deşeuri.

Cei care se identifică cu acest mesaj pot semna petiţia aici. Videoclipul piesei „Dunăre, Dunăre” este ilustrat cu peisaje montane superbe, locuri rar frecventate de lume, dar şi copaci doborâţi de lăcomia umană. Un cor bărbătesc de artişti şi prietenii lor umplu văzduhul cu o chemare la uniune în cuget.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *