Teatrul de Vest vă invită vineri 14 ianuarie la spectacolul ‘’O noapte furtunoasă’’!

Unul dintre sărbătoriții începutului de an, Ion Luca Caragiale, pe care George Călinescu îl considera a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români, ales membru post-mortem al Academiei Române, este jucat la Reșița. Teatrul de Vest din municipiu vă invită, vineri vineri 14 Ianuarie de la 19:00, la ‘’O noapte furtunoasă’’, un spectacol actual și fără vârstă pe plaiurile mioritice. Mai mult, după o pauză de aproape doi ani revenim într-o formulă nouă care-l include pe noul nostru coleg actor, Alexandru Moldovan , în rolul lui Nae Ipingescu-Rezon!, afirmă conducerea teatrului reșițean.
Regia artistică: Emanuel Petran

Scenografia: Mihai Vălu

Light Design: Lucian Moga

Distribuția:

(în ordinea indicată de autor)

Jupân Dumitrache- Florin Ruicu

Nae Ipingescu – Alexandru Moldovan

Chiriac- Marius Tudor

Spiridon- Robert Danci

Rică Venturiano- Sorin Fruntelată

Veta- Camelia Ghinea

Zița- Rusalina Bona

Dansatoare la Iunion- Ana Maria Ciszler

Dansatoare la Iunion- Andrada Samoilă.

“Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L.Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut).

Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița.”Emanuel Petran,regizorul spectacolului

Informații și rezervări: 0771 654 638 . „. Caragiale este singurul adevărat mare contemporan al lui Eminescu. Poate că în străfundurile sale și poetul, simțindu-se singur în redacția Timpului, se va fi gândit la tovărășia perechii sale de destin!”

text redactat de Anca Marilena Bica

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.