Tierii ATOR-iști în pelerinaj!

În perioada 19-21 noiembrie 2022, o parte din tinerii membrii ai ATOR Banatul de Munte au fost pelerini pe urmele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița, din Arhiepiscopia Râmnicului.

Pelerinajul a început cu Privegherea în cinstea Sfântului Grigorie din seara de 19 noiembrie, la ctitoria Craioveștilor – Mănăstirea Bistrița. Cu acest prilej, tinerii s-au și închinat la racla cu Sfintele Moaște.

A doua zi de pelerinaj a constituit o zi de bucurie – tinerii atoriști au participat la Liturghia Arhierească de la Mănăstirea Bistrița. Din soborul condus de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, au făcut parte încă 14 arhierei.

 

După Liturghie, tinerii s-au îndreptat spre locul pe care îl numesc “a doua casă”, Mănăstirea Arnota, unde bucuria a fost prilejuită de întâlnirea cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, dimpreună cu încă patru ierarhi, dar și cu maicile mănăstirii. Ultima zi a pelerinajului a început pentru atoriști chiar la miezul nopții, când, în Peștera Sfântului Grigorie Decapolitul (Peștera Liliecilor, jud. Vâlcea) părintele a dat binecuvântarea pentru Sfânta Liturghie de hram la Biserica “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Tinerii atoriști au participat la Liturghie, au bucurat poporul cu glasul lor prin cântec, iar o parte dintre ei s-au și împărtășit cu Sfintele Taine.

 

Dimineața, atoriștii au colindat obștea Mănăstirii Arnota, la Sfânta Liturghie. Mai târziu, ei s-au îndreptat spre Mănăstirea Prislop, pentru a se închina la Sfântul Ioan cel Nou, dar și la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Pelerinajul s-a desfășurat pe o perioadă de 3 zile cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, tinerii atoriști plecând acasă cu o imagine mult mai clară a dobândirii sfințeniei, după participarea la Liturghia din peștera cu lilieci, în întuneric, la lumina lumânării.

Text redactat de Darius Lăpădat

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *