Un copil de 1 an a fost grav rănit după ce a căzut din mașină, într-o curbă! Tatăl său nu îi pusese centura de siguranță


Un copil de un an a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc în afara localității Ciuta.

Se pare că, în timp ce tatăl minorului conducea un autoturism în direcția Iaz, într-o curbă ușoară, minorul s-ar fi desprins din scaunul pentru copii în care era transportat neasigurat în centuri și, lovind portiera, aceasta s-a deschis, iar minorul a căzut din autoturism pe partea carosabilă.

Cel mic a fost grav rănit și transportat de urgență la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Centura de siguranță salvează vieți! La fel și scaunul auto pentru copii, dacă cei mici sunt asigurați corect în centuri!

Centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. O funcție esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Șoferii pot să transporte minori doar dacă aceștia din urmă poartă centura de siguranță sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislației rutiere.

Minorii care au o înălţime de până la 135 cm trebuie să fie „fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul”.

Dacă au o înălţime de peste 135 cm, minorii pot fi transportaţi cu maşina fie purtând centura de siguranţă (care trebuie să fie reglată în aşa fel încât să nu treacă de zona gâtului sau a feţei), fie stând în scaunul special pentru copii.

În ceea ce priveşte scaunul pentru copii, acesta trebuie să fie omologat şi să fie instalat, de regulă, pe unul dintre locurile din spate ale autoturismului, în conformitate cu instrucţiunile producătorului.

Vă recomandăm să ţineți cont de faptul că cei mici trebuie protejaţi împotriva urmărilor accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutăţii şi înălţimii acestora.

Nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate se sancţionează cu 4 sau 5 puncte-amendă, iar conducătorului de autovehicul i se aplică şi 3 puncte de penalizare.

TRIŞEZI CENTURA, PĂCĂLEŞTI VIAŢA!”

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.