Urzica – beneficii ale plantei-medicament

urzica-beneficii-ale-plantei-medicament

Urzica (Urtica dioica) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.

Urzica este răspândită prin locuri necultivate de la câmpie, deal sau munte, în Europa, nordul Africii, Asia și America de Nord. Le poți vedea de primăvara devreme până toamna, târziu, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor și a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.

Considerată o plantă comună, urzica ascunde proprietăţi miraculoase pentru organism. Află de ce ar trebui să o consumi.

Urzica este o plantă comună, ea creşte în toate colţurile lumii, şi este folosită atât la prepararea unor mâncăruri, cât şi la tratarea anumitor afecţiuni.

Sub orice formă, urzica este benefică organismului nostru. Culeasă primăvara şi toamna, găsim urzica cu cel mai ridicat conţinut de fier. Aceasta se poate consuma sub diferite moduri sau se poate pune la uscat, la soare, pentru ceai. De la urzică se foloseşte planta întreagă.

Cum tot a venit primăvara puteţi merge la cules de urzică, dacă nu, se găseşte şi la piaţă. Important este să îi daţi o şansă şi să o consumaţi. Conţine vitaminele – A, C, B2 si K, Ca, Mg, Fe, substanţe grase, acizi, glucide, amine şi uleiuri volatile, antihistaminice şi antiinflamatorii naturale.

Iată de ce ar trebui să faceţi o cură cu urzică, o plantă minune:

1. Urzica are proprietăţi depurative, hemostatice, stimulează sinteza globulelor roşii, este indicată în anemii şi alte boli de sânge

2. Urzica are efect uşor laxativ. Ceaiul de urzici este indicat în curele de slăbire.

3. Urzica sub formă de ceai este indicată în afecţiuni hepatice, biliare, ale splinei, în crame şi ulcere de stomac şi intestinale, secreţii ale aparatului respirator.

4. Urzica extrage apa din ţesuturi, este detoxifiantă.

5. Urzica este benefică şi în cazul celor care suferă de sciatică, lumbago, osteoporoză, nevrite ale picioarelor, braţelor, reumatismului, litiază renală, gută, hemoragii, hemoroizi, diaree, probleme menstruale, hipertensiune, boli renale, boli de piele, etc.

6. Urzica se foloseşte şi pentru spălarea părului, îi conferă sănătate şi strălucire. Este bună şi ca remediu antimătreaţă şi întăreşte rădăcina firului de păr.

7. Urzica este un remediu bun contra tusei, transpiraţiei şi durerilor în piept.

Urzica poate fi consumată ca atare, gătită în diferite preparare, sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau sirop. Urzica este contraindicată femeilor însărcinate, căci planta determină contractarea uterului. Nu ezitaţi să face o cură, nu foarte lungă, cu urzici în fiecare an, pentru sănătatea dumneavoastră.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *