Usturoiul – 2 metode rapide de curăţat

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Usturoiul dă gust deosebit atâtor preparate, dar până acolo trebuie curăţat.

Două metode prin care cureţi rapid usturoiul:

1. Pune căţeii de usturoi într-un vas, o sticlă sau un borcan, apoi acoperă cu un capac. Zdruncină serios câteva zeci de secunde. Şi gata, cojile se vor îndepărta foarte uşor.

2. Dacă foloseşti presa, pune căţeii de usturoi fără a-i curăţa de coajă. Vei vedea rezultatul excelent.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *