Vacanța elevilor s-a încheiat! Unii elevi s-au reîntors în bănci, iar alții au rămas acasă, în funcție de rata de vaccinare a personalului școlii

Vacanța elevilor s-a încheiat!

Unii elevi au început astăzi cursurile în format fizic, în timp ce alții au rămas acasă sa învețe online, deoarece prea puţini dintre profesorii lor sunt vaccinaţi.

Reamintim că orele în format fizic pot începe în unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului este mai mare de 60%.

În Caraș-Severin, puțin peste 62% din personalul angajat în instituţiile de învăţământ este vaccinat anti Covid.

Doar 2 școli au o rată de vaccinare de 100%. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca și Școala Postliceală „Henri Coandă” din Moldova Nouă.

Astfel, în regim online vor învăța elevi din 20 de școli gimnaziale din Verendin, Topleț, Șopotu Nou, Sichevița, Ramna, Petroșnița, Mehadica, Măureni, Lăpușnicu Mare, Coronini, Cornuțel, Copăcele, Constantin Daicoviciu, Berzasca, Berliște, Rusca Montană, Grădinari, Sasca Montană, Eftimie Murgu și Ticvaniu Mare.

În aceeași situație se află și elevii de la Liceul de Arte „Sabin Păutza” și Liceul Teologic Baptist, ambele din Reșița, dar și cei de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Oravița.

Menționăm că în cazul în care școlile au probleme cu personalul sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60 la sută, ele pot să solicite desfăşurarea cursurilor online.

Chiar dacă școlile nu mai țin cont de incidența din localitate, iar rata de vaccinare este de peste 60%, ele se închid în cazul în care 50% din clase au cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

În scurt timp vor ajunge în școli și testele de salivă pentru elevi și profesori, ceea ce este de natură să sporească măsurile de siguranță sanitară.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *