Val de scumpiri de la 1 iulie

1 iulie vine cu scumpiri semnificative la gazele naturale și la carburanți. Este a doua creștere din acest an pe care Guvernul o aplică la accizele pentru carburanți. Un plin de benzină va costa aproximativ 370 de lei. Și facturile la gaz se vor scumpi, după ce ANRE a aprobat o majorare de 19% a tarifelor de distribuție. Pentru un plin de benzină românii plătesc acum peste 350 de lei, iar de luni vor mai scoate din buzunar încă 20 de lei. Prețul benzinei va creste cu 43 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 40 de bani, după majorarea accizelor.
Și facturile la gaze vor suferi modificări. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o majorare de 19% a tarifelor de distribuție. Acest fapt va aduce o scumpire cu circa 10,5 bani pentru fiecare metru cub de gaze consumat, potrivit e-nergia.ro.
Spre exmplu, conform aceleași surse, pentru încălzirea unui apartament de 60 de metri pătrați se consumă în medie 115 metri cubi de gaze. În consecință, factura la gaze în acest caz va crește cu 12 lei.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *