„Valul Renovării” agită autoritățile, se mai pot depune proiecte!

Peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Valul Renovării au fost accesate de autoritățile locale și centrale, ca urmare a depunerii a peste 700 de cereri pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a clădirilor multietajate rezidențiale și publice.
Apelul de proiecte a fost deschis, vineri, 1 aprilie, bugetul total fiind de 2,8 miliarde de euro și, în prezent, mai sunt disponibile peste 1.376.925.376 de euro – a arătat ministrul Cseke Attila.
Pentru eficientizarea energetică moderată sau aprofundată a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, autoritățile locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas în acest moment – a precizat ministrul.
Numărul proiectelor depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget. Din Caraș Severin a depus în prima oră de la lansare,  șapte proiecte Primăria Oravița, Consiliul Județean are în lucru câteva proiecte care urmează să fie depuse săptămâna viitoare.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.