[VIDEO] 85 de kg de petarde și artificii au ridicat azi noapte polițiștii cărășeni

Polițiștii cărășeni au confiscat 85 de kilograme de articole pirotehnice deținute fără drept și au întocmit 3 dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Mai exact, azi noapte, în jurul orei 02.00, polițiștii au oprit pentru control, în comuna Teregova, un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani din localitate, iar în interiorul mașinii a fost găsită o cantitate de 80 de kg de petarde și artificii din categoriile F2 și F3, deținute fără drept.

De asemenea, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat de la două persoane din Oravița și comuna Constantin Daicoviciu, aproximativ 5 kilograme de articole pirotehnice din categoria F3.

Acum, pe numele acestora au fost deschise dosare penale.

Pentru a preveni incidentele nedorite și chiar victimizarea populației prin folosirea de materiale pirotehnice neconforme prevederilor legale, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii au obligația de a achiziționa doar obiecte pirotehnice permise de lege.

Reamintim că iarna trecută, polițiștii cărășeni au confiscat aproximativ 180 de kg de articole pirotehnice și au întocmit 24 de dosare penale.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *