[VIDEO] Bărbat din Anina, bătut de poliţişti pentru că a refuzat să se legitimeze?!

Un bărbat de 48 de ani din Anina susţine că a fost bătut de poliţişti pentru că a refuzat să se legitimeze.
Mai exact, agenţii l-au oprit în trafic, însă acesta a ieşit din maşină şi a luat-o la fugă.
Poliţiştii l-au prins în scurt timp şi au încercat să îl încătuşeze, dar omul s-a opus.
Acela a fost momentul în care agenţii au început să îl lovească cu bastoanele şi picioarele.

După bătaie, bărbatul s-a dus la Medicină legală, unde a obţinut 10 zile de îngrijiri medicale.


Bărbatul nu mai are voie să conducă şi este anchetat penal, pentru că era băut la volan, iar maşina nu era înmatriculată.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severn a reacționat după apariția informațiilor și imaginilor cu privire la acuzațiile aduse acestor polițiști.

”Cu privire la informațiile apărute în presă în care se prezintă că un bărbat ar fi fost agresat fizic de polițiști, în orașul Anina, facem următoarele precizări:
La data de 23 martie 2024, la ora 17.40, polițiști de la Poliția Orașului Anina au observat un autoturism care circula pe strada Oraș Nou din Anina, fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare vizibile.
În momentul în care a observat că polițiștii i-au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto a oprit autoturismul și a coborât în viteză, fugind de polițiști. Aceștia au pornit în urmărirea lui aproximativ 100 de metri, moment în care, pe un teren accidentat, bărbatul s-a împiedicat și a căzut.
Polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului care se manifesta agresiv și avea un comportament recalcitrant, opunându-se încătușării și încercând să-i lovească pe polițiști.
În continuare, bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea verificărilor și aplicarea măsurilor legale.
Acesta emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilometru a rezultat că avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge.
De asemenea, autoturismul condus de acesta nu figura înmatriculat în circulație.
În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Totodată, precizăm faptul că la nivelul inspectoratului au fost dispuse verificări prin intermediul Compartimentului Control Intern, pentru a se stabili dacă aspectele semnalate de bărbatul în cauză se confirmă, caz în care vor fi aplicate măsurile legale, ce se impun.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, persoana are posibilitatea să depună plângere penală”, transmite IPJ Caraș-Severin.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *