Viitoarele proiecte din Strategia de Dezvoltare Locală, dezbătute la GAL Reșița


Reducerea decalajului educațional pentru copiii din zonele marginalizate ale Reșiței a fost tema consultărilor începute de Grupul de Acțiune Local Reșița cu reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale și ai autorităților publice locale din Strategia de Dezvoltare Locală 2023-2029.
Grupul de Acțiune Local Reșița (GAL Reșița) a început consultările privind fișele de proiect din Strategia de Dezvoltare Locală 2023-2029. Întâlnire a vizat discutarea Fișei de intervenției 4: Reducerea decalajului educațional pentru copiii din zonele marginalizate ale Reșiței, la care au participat reprezentanții mai multor ONG-uri și ai autorităților publice locale.
Am început seria de consultări cu potențialii beneficiari care pot depune proiecte pe finanțările disponibile prin GAL Reșița. Astăzi am vorbit despre partea de educație. Știm că avem un număr destul de mare de copii în aceste zone urbane marginalizate (ZUM) care au nevoie de sprijin și încercăm să facem acest lucru prin servicii after-school, consiliere educațională și sprijinirea lor, astfel încât să scadă cât mai mult rata de abandon școlar. Vom continua această serie de consultări și cu alte entități care pot fi beneficiarele ale finanțărilor pe care noi le punem la dispoziția comunității din Reșița. Vom avea o finanțare pentru servicii sociale integrate și, de asemenea, avem în Strategia de Dezvoltare Locală vom avea o fișă de proiecte pentru renovarea unui număr de 16 locuințe sociale individuale. Sperăm ca ceea ce facem noi să trezească interesul comunității și să avem cât mai mulți parteneri de discuții, astfel încât, variantele finale ale ghidurilor de finanțare și fișele de proiecte care vor fi depuse să fie, într-adevăr, niște fișe solide și care să răspundă nevoilor comunității”, a spus managerul GAL Reșița, Cristina Truță.
La consultarea privind Reducerea decalajului educațional pentru copiii din zonele marginalizate ale Reșiței, au participat reprezentanții mai multor ONG-uri din municipiul de pe Bârzava dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.
Activitatea de consultare pentru stabilirea ghidului final al GAL Reșița pe componenta educațională este o activitate necesară pentru că în acest fel putem să introducem în acel ghid nevoile reale ale comunității și totodată să învățăm de la echipa GAL Reșița noile reguli și condiții pentru a aplica pentru aceste proiecte. Am mai discutat și despre oportunitatea pe care societatea civilă din Reșița o va avea să depună proiecte pe această linie de finanțare și cine ar putea fi partenerii, beneficiarii și care ar fi condițiile pentru a putea accesa această finanțare, pentru contribui la atingerea indicatorilor stabiliți în Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Reșița pentru perioada actuală”, a spus reprezentantul Nevo Parudimos, Daniel Grebeldinger.
Următoarea consultare va avea loc joi, 06.03.2025, de la ora 11.00, când va fi discutată Fișa intervenției 2: Locuire decentă și sigură pentru grupurile marginalizate din Reșița.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *