Vremea se răcește brusc! Temperaturile scad și cu 20 de grade Celsius


După valul anormal de căldură, vremea se răcește brusc de mâine. Meteorologii anunță ploi în toată țara, iar diferențele termice vor fi chiar și de 20 de grade Celsius. Deci, de la tricou trecem, din nou, la geacă.

Un front de aer rece, cu ploi, vijelii și vânt puternic, traversează Europa de la vest la est, în aceste zile şi se îndreaptă spre România.

După valul de aer tropical, care adus în ţara noastră recorduri de temperatură, dimineaţa de 15 aprilie fiind cea mai călduroasă din istorie, urmează o răcire accentuată, cu diferențe termice chiar şi de 20 grade Celsius.

Mai exact, de la 30 de grade Celsius, atât cât s-au înregistrat și în Reșița, dar și în alte localități cărășene, mijlocul de săptămână vine cu răciri.

Astfel că, maximele din aceste zile se vor situa undeva la 10, 12 grade C.

Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la schimbările climatice.

Spre exemplu, pentru a se adapta la o diferență de temperatură de 4 grade, corpul are nevoie de 14 zile, iar la o diferență de 10 grade, organismul resimte un stres puternic.

Când organismul este forțat să treacă brusc de la o temperatură ridicată la una scazută, sistemul imunitar este slăbit instantaneu, iar corpul devine vulnerabil în fața virozelor de sezon.

De asemenea, vremea instabilă influențează și vestimentația și starea de spirit.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *