Weekend plin de infracțiuni săvârșite la volanul autoturismelor


În acest weekend, polițiștii cărășeni au depistat în flagrant delict mai mulți șoferi care au încălcat prevederile legale.

De exemplu, după ce au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că la ieșire din localitatea Domașnea, un autoturism circula haotic, oamenii legii au plecat pe urmele șoferului și l-au identificat în scurt timp, în localitatea Plugova.

Astfel, șoferul, un bărbat de 53 de ani din județul Dolj, a fost prins beat la volan, mai exact cu o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, bărbatul nu deținea permis de conducere, acesta figurând ca fiind „anulat”.

De asemenea, cu o zi înainte, un șofer de tir a fost și el prins băut la volan.

Asta după ce ansamblul de vehicule, înmatriculat în Bulgaria, a fost oprit de polițiști după sensul giratoriu de la Jupa, iar șoferul, un cetățean bulgar, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur.

El a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, însă a refuzat recoltarea.

După care, la doar câteva ore distanță, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Ersig, un tractor, care tracta o remorcă ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare.

La volan se afla un tânăr de 17 ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar remorca nu era înregistrată în circulație.

În toate cele 3 cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, iar acum, cei în cauză vor fi trași la răspundere.

„Alcoolul, drogurile sau lipsa de experiență la volan se pot transforma în tragedii pe drumurile publice. Conduceți responsabil! Nu vă RISCAȚI VIAȚA și LIBERTATEA!”, transmit polițiștii.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *