Zile de școală în zilele de vacanță


Elevii se află în vacanța prelungită, de o lună, până pe data de 4 mai, stabilită de Ministerul Educației pentru a uni vacanţa de primăvară şi sărbătorile pascale, în contextul pandemiei de Covid-19.

Majoritatea elevilor vor sta acasă o perioadă cu două săptămâni mai lungă decât era programată inițial.

Cine nu va sta însă atât de mult acasă sunt elevii claselor terminale, adică cei de a 8-a, cei de a 12-a și cei de a 13-a. Ei rămân pe programul stabilit inițial, adică sunt în vacanță din 2 până în 11 aprilie și vor mai avea o vacanță din 30 aprilie până în 9 mai.

În județul Caraș-Severin, din cei peste 36.000 de elevi din învățământul preuniversitar, aproape 3.900 sunt exceptați de la vacanța de o lună. Adică elevii claselor terminale.

Pe perioada vacanței, grădinițele pot rămâne deschise pentru activități educative, însă doar cu avizul Direcției de Sănătate Publică. În Caraș-Severin au fost centralizate aproape 400 de cereri ale parinților pentru prezența copiilor la aceste activități.

De asemenea, pe toată durata vacanței se pot continua activitățile remediale, adică activitățile de recuperare a materiei.

Revenirea la școală, respectiv la grădiniță, se va face pe 5 mai. Atunci școala se va relua în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *