10 restaurante care au rescris harta culinară a lumii

10-restaurante-care-au-rescris-harta-culinara-a-lumii

Ce poate fi mai frumos decât să călătoreşti în locuri care să-ţi bucure privirea? Să deguşti şi preparate unice în lume! De ce nu?

Insider.com a realizat un clasament al restaurantelor la care ar trebui să mănânci măcar o dată în viaţă. Iată câteva dintre starurile aflate pe listă:

French Laundry, Yountville, California

Thomas Keller continuă reinventarea acestei poveşti franceze, primul restaurant din Bay Area care a primit trei stele Michelin, în 2006. Meniul costă 295 de dolari şi este una dintre cele mai venerate experienţe culinare la nivel mondial.

Astrid & Gastón, Lima, Peru

El Bulli şi Diego Muñoz au regândit total acest restaurant. Meniul a fost creat plecând de un concept ce scoate în evidenţă ingredientele bio şi se focusează pe biodiversitatea regiunii din jurul oraşului Lima.

Benu, San Francisco

David Chang spune despre acest local că este cel mai bun din America. Meniul de inspiraţie coreeană şi chineză este gândit de fostul chef de la French Laundry, Corey Lee, care foloseşte pentru preparatele sale ingrediente californiene de sezon. Recent, restaurantul a fost recompensat şi cu cea de-a treia stea Michelin.

Blackberry Farm, Walland, Tennessee

Meniul şi amplasarea acestui restaurant în zona munţilor Smoky au transformat acest loc într-unul magic.

D.O.M., Sáo Paulo, Brazilia

Cheful Alex Atala este considerat ambasadorul bucatăriei sud americane. În acest templu al gastonomiei de bază sunt ingredientele exotice braziliene.

l Celler de Can Roca, Girona, Spania

10.000 de turişti din 57 de ţări au trecut pragul acestui restaurant în 2013. Condus de cei trei fraţi Roca, acest local este o capodoperă avangardistă în care papilele tale se vor bucura de degustări elaborate.

Eleven Madison Park, NYC

Daniel Humm şi Will Guidara au revoluţionat acest loc, unde fac tot posibilul pentru a afla cât mai multe despre preferinţele clienţilor care urmează să le treacă pragul pentru a-i uimi cu produse de excepţie.

Fat Duck, Berkshire, Anglia

Heston Blumenthal nu mai are nevoie de nicio prezentare. A reuşit să pună acest restaurant aflat într-o zonă rurală pe harta culinară a lumii încă din 1995. 30.000 de rezervări pentru o masă aici au fost solicitate într-o singură zi.

Noma, Copenhaga, Danemarca

Rene Redzepi este cheful care a creat starul bucătăriei nordice, ani de zile considerat cel mai bun restaurant din lume.

Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japonia

Chef Yoshihiro Narisawa a lucrat cu giganţii Joël Robuchon şi Paul Bocuse, în Paris, înainte de a se reîntoarce în Tokyo pentru a impune standardele bucătăriei franţuzeşti, cu precizie japoneză.

Este de la sine înţeles că pentru a găsi o masă liberă într-unul dintre aceste restaurante trebuie să începi să suni cu câteva luni înainte.

Sursa: insider.com

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *