21 septembrie -Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere

Începând din data de 16 septembrie și până mâine, 22  septembrie  la nivelul județului Caraș-Severin, polițiștii rutieri acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, polițiștii cărășeni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul acestui an, pe drumurile publice din județ au fost înregistrate 64 de accidente rutiere grave, în urma cărora 18 persoane au decedat și 49 au fost rănite grav, numărul accidentelor rutiere și al victimelor fiind în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii cărășeni  recomandă cetățenilor:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului!
– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident !

De asemenea:
– Nu utilizați telefonul mobil în timpul condusului, cu excepția opțiunii ,,mâini libere”!
– Nu lăsați liber în timpul conducerii volanul, ghidonul sau maneta de comandă a autovehiculului !

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *