Mario Batali îţi spune ce să ai mereu în frigider

Faimos pentru numeroasele restaurante si carti de bucate, podgorii si evenimente caritabile, obisnuit sa stea si pe prima pagina a ziarelor de scandal. Este un bucatar nonconformist si o prezenta constanta in show-uri de televiziune.

Mario Batali, un nume cu rezonanţă în America, este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii, faimos pentru numeroasele restaurante şi cărţi de bucate, podgorii şi evenimente caritabile.

Mario Batali este un bucătar nonconformist şi o prezenţă constantă în show-uri de televiziune.

Bucătarul superstar, aşa cum îl numesc americanii, consideră că un super chef este un bun bucătar, care poate în acelaşi timp să organizeze şi să conducă o afacere sau o bucătărie.

Mario Batali şi-a început ucenicia în bucătăriile marilor restaurante, a trecut de la spălător de vase la pizzaiolo şi apoi la ajutor de bucătar, dar arta bucătăriei italiene a deprins-o de la origini, într-un sat Italian, în restaurantul La Volta.

Din 1993 este proprietar de restaurante, an în care a deschis localul Po, urmat în 1998 de “Babbo Ristorante e Enoteca”, care a primit din partea The New York Times 3 stele şi titlul de cel mai bun nou restaurant de la prestigioasa James Beard Foundation, iar în 2005, a primit si onoarea supremă: o stea Michelin. De atunci, a continuat să se dezvolte, ajungând la 16 restaurante, cele mai multe în New York, Las Vegas şi Los Angeles.

Chef Mario Batali preferă, indiferent de sezon, tot ce este mai proaspăt, însuşi stilul său de a gati se bazează pe acest principiu. Îi place să gătească simplu, după reţete care n-ar merita să apară în nicio carte, conform spuselor lui!

Întrebat fiind ce ar alege să gătească în 10 minute, spaghete cu usturoi, ulei de măsline şi ardei iuţi ocupă un loc fruntaş printre preferinţe.

Pe lângă lanţul de restaurante, Mario Batali are şi o linie de ustensile de bucătărie cu numele lui, printre produse numărându-se un sucitor, o râşniţă de piper şi una de sare. Ca şi cum nu ar fi de-ajuns, şi-a cumpărat prima podgorie, La Mozza, în Toscana. unde a deschis prima cramă.

Cu timpul, a devenit o adevărată vedetă, apărând în emisiuni precum “Ciao America”, “Mediterranean Mario”, “Mario Eats Italy” sau “Molto Mario”, ultima fiind emisiunea cu cel mai mare succes şi ale cărei ediţii încă se redifuzează. A apărut şi în mai multe sezoane ale emisiunii “Iron Chef America”, între 2005 şi 2010.

Pe lângă acestea, emisiunile de divertisment ale marilor posturi de televiziune americane: “The Today Show”, “Good Morning America”, “CBS Early Show” l-au avut ca invitat, unde este o prezenţă constantă.

În 2009, Batali şi-a lansat propria fundaţie, care îi poartă numele, prin care îşi doreşte să educe, să ajute şi să încurajeze copii. Fondurile strânse sunt investite în cercetări medicale sau sunt trimise pentru ajutorarea copiilor din ţările sărace.

Mario Batali nu este un bucătar obişnuit, nonconformismul îl caracterizează total, iar americanii îl consideră un superstar. Critic vehement al lui Gordon Ramsay, despre care spune că are idei prea învechite în bucătărie, Iron Chef a ştiut întotdeauna să se facă remarcat.

Iar sfaturile lui în materie de bucătărie sunt printre cele mai preţioase. Întrebat recent de cei de la InStyle ce produse nu ar trebui să ne lipsească din frigider niciodată, Batali a întocmit o listă originală:

Vin alb

Pentru că nu ştii niciodată când te trezeşti cu un oaspete la uşă.

Sos sriracha

Cel mai bun condiment pentru sandvişuri, legume sau ce mai doreşti, spune Batali.

Aluat de pizza

E flexibil. Poţi pregăti oricând o pizza sau.. rulouri cu scorţişoară.

Mâncarea rămasă

Dacă ţi-am mai rămas ceva din friptura de aseară sau din legumele la cuptor, nu arunca nimic. Le poţi transforma rapid a doua zi într-un alt preparat.

Parmezan

Este preferatul lui Batali. Pentru el, parmezanul reprezintă regele de necontestat al brânzeturilor. Nu aruncaţi niciodată crusta, este excelentă în supe, ne sfătuieşte Iron Chef.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *