5 unități de învățământ din Caraș-Severin sunt în scenariul 2


5 unități școlare din Caraș-Severin, din cele peste 400, vor funcționa începând de luni, în scenariul doi. Toate cele 5 școli și grădinețe se află în comuna Pojejena, unde incideța este de peste 9 la mia de locuitori. Este vorba despre școlile gimnaziale și gradinițele din Pojejena și Belobreșca și gradinița din Radimna.
Scenariul doi se aplică când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori și presupune participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; precum și participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

De asemenea urmare a hotărârilor de Consiliile de administratie transmise de unitățile de învățământ la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în prezent sunt suspendate temporar cursurile, din modalitatea ,,față în față” în online, pentru 11 clase din școli din Caransebeș, Reșița, Măureni, Otelu Roșu și Moldova Nouă, unde au fost confirmate 11 cazuri de elevi bolnavi cu covid-19.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.