A început înscrierea pentru admiterea la liceu

Astăzi s-a dat startul înscrierii la liceu, iar timp de o săptămână, respectiv până pe data de 11 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu, cu opțiunile notate în ordinea preferințelor.

Fiecare specializare, de la fiecare liceu în parte, are atribuit un cod.

Ministerul Educației atrage atenția că fișele de înscriere trebuie completate cu mare atenție, având în vedere că orice opțiune greșită poate duce automat la o repartizare nedorită.

De asemenea, pentru a nu risca să rămână nerepartizați, elevii trebuie să completeze cât mai multe opțiuni pe fișa de înscriere pentru admiterea la liceu.

După completarea fișelor de înscriere, informațiile vor fi verificate, urmând ca pe data de 14 iulie, elevii să afle rezultatele repartizării computerizate.

După ce vor afla liceele la care au fost repartizați, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la sediul acestora, în perioada 15-20 iulie.

Tot în 20 iulie va avea loc transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma reînscrierii candidaților admiși.

Fișele de înscriere vor fi completate de către elevii de clasa a VIII-a, alături de părinți și sub îndrumarea diriginților.

Notele de la Evaluarea Națională contează cel mai mult pentru admiterea la liceu, mai exact 80%, în timp ce media claselor V-VIII are o pondere de 20%.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.