Acțiunile informativ- preventive efectuate de polițiștii cărășeni, continuă!

Polițiștii cărășeni continuă acțiunile informativ-preventive, în contextul modificărilor legislative privitoare la măsurile stabilite în 17 septembrie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în scopul informării și verificării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

În ultimele 24 de ore, polițiștii cărășeni, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au verificat 41 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 1.615 persoane, dintre care peste 1.200 aflate în carantină și izolare.

De asemenea, polițiștii rutieri au verificat peste 170 de mijloace de transport persoane, conducătorii acestora fiind instruiți în privința respectării reglementărilor privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, 32 pentru nepurtarea măștii de protecție și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 5.000 de lei.
„Recomandăm cetățenilor să respecte normele sanitare și să nu se expună la riscuri!

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!” – transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *