Acțiuni informativ- preventive în contextul noilor măsuri de protecție sanitară

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au continuat acțiunile informativ-preventive, în contextul modificărilor legislative privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în scopul informării și verificării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Astfel, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

De asemenea, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, precum și condițiile de acces în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

În ultimele 72 de ore, polițiștii cărășeni, au verificat 217 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, reprezentanții acestora și persoanele identificate în cadrul acestor acțiuni fiind instruiți cu privire la respectarea acestor recomandări.

De asemenea, polițiștii rutieri au verificat peste 600 de mijloace de transport persoane, conducătorii acestora fiind instruiți în privința respectării prevederilor Legii pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare polițiștii vor desfășura activități specifice pentru ca măsurile introduse să fie respectate de către persoanele fizice și juridice, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *