Activitățile din pensiuni, restaurante, hoteluri, ștranduri, magazine alimentare și altele, controlate de inspectorii DSP

Inspectorii DSP verifică în această perioadă cu temperaturi ridicate unităţile de alimentaţie publică, activităţile din pensiuni, restaurante, terase, hoteluri, ștanduri, piscine, magazine alimentare și depozite alimentare pentru a vedea în principal care sunt condițiile de depozitare a alimentelor, dar și dacă restaurantele şi magazinele au sau nu apă curentă.

De asemenea, DSP verifică și condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, precum și asigurarea stocurilor de medicamente.

În ceea ce privește populația, Ministerul Sănătății recomandă să fie urmate sfaturile medicilor! Să se consume multe lichide, fructe şi legume proaspete, să se evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate și mai ales să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *