Alte numeroase abateri în județ constatate de inspectorii CJPC Caraș-Severin! Inspectorii au aplicat amenzi de peste 35.000 de lei și au oprit de la comercializare produse alimentare de aproape 100 de kilograme!

 

Comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Caraș Severin au continuat acțiunile de control în județul nostru. Au fost verificate de această dată atât parcuri de joacă cât și activități de comercializare a produselor alimentare și prestarea serviciilor de alimentație publică. Controalele au fost extinse și în zonele rurale de pe raza județului Caraș Severin.

 

Inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin au continuat verificările la firmele din județ. Astfel pe parcursul a 5 zile, în intervalul 20- 24 noiembrie, inspectorii au efectuat controale la parcuri de joacă din județ, au verificat de asemenea și activități de comercializare a produselor alimentare și prestarea serviciilor de alimentație publică. Controalele au fost extinse și în zonele rurale din județul nostru. În urma controalelor au fost constatate abateri pentru care s-au aplicat amenzi, avertismente și au fost oprite de la comercializare produse alimentare neconforme în cantitate de aproximativ 96 kg. Valoarea amenzilor aplicate depășește 35.000 de lei.
Inspectorii au dispus de asemenea și măsura opririi temporare a prestării serviciilor la 6 unități de alimentație publică dar și parcuri de joacă.

La câțiva dintre operatorii economici verificați au fost constatate mai multe nereguli cum sunt spații igienizate necorespunzător, lipsă autorizație de funcționare, etichetare necorespunzătoare, legume depreciate calitativ, depuneri de rugină, arsuri, produse alimentare sub gramajul de pe ambalaje și produse alimentare expirate.

Au fost constatate abateri la operatorii economici Ivanici S.R.L. / SLATINA TIMIS, Banoane Prodcom S.R.L. / Slatina Timiș, Savu Dan Ioan DJ-DSound I.I. / SACU. Printre cele mai importante abateri regăsim-
– Carne de pui congelată/decongelată cu ambalaj depreciat, fără elemente de identificare și caracterizare, etichete de produs, operatorul neavând calitate de ambalator, nu face dovada trasabilității acestea fiind considerate produse periculoase și s-a dispus retragerea din consumul uman și retragerea acestora cu firmă autorizată de neutralizare
– neinformare consumatori cu privire la prețul total cu TVA la produsele comercializate
De asemenea, la MORAR PLĂCINTE GUSTOASE SRL – Caransebeș, s-au constatat următoarele:
– spațiu neigienizat corespunzător
– chedere agregate frig murdare
– baia de ulei cu depuneri de arsuri
– lipsă grafic schimb ulei
La PROFI ROM FOOD SRL/ TURNU RUIENI, au fost constatate următoarele:
– in zona gastro, frigidere cu materii prime neigienizate
– chiuveta murdară și blocată cu diverse obiecte
– sosuri fară informații despre data deschiderii acestora
– legume depreciate calitativ
– plase cu cartofi sub gramaj
– măsline și bere cu termenul de valabilitate depășit
S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.
Abaterile constatate la parcurile de joacă din Municipiul Caransebeș și din localitatea Prilipeț, comuna Bozovici, au fost:
– lipsă autorizație de funcționare
– lipsă plăcute de informare
– lipsă împrejmuire completă
– lipsă covor de tartan/cauciuc la aterizările din zona echipamentelor de joacă

 

-Inspectorii au dispus de asemenea și oprirea temporară a prestării serviciilor la 6 unități-  astfel:

-1 OTPS – parc de joacă sat Pirlipeț, comuna Bozovici
-1 OTPS – Morar Plăcinte Gustoase S.R.L.
-1 OTPS – Profi Rom Food S.R.L./ Turnu Ruieni (zona gastro)
-3 OTPS – 3 Parcuri de joacă din municipiul Caransebeș

Controalele vor continua zilnic la unitățile de alimentație din județ, promit inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin.

 

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *