Amenzi de peste 185.000 de lei aplicate de inspectorii cărășeni de muncă

 Amenzi de peste 185.000 de lei au aplicat inspectorii cărășeni de muncă, în urma controalelor efectuate la firmele din județ, pe parcursul lunii octombrie.

 

Inspectorii cărășeni de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au desfășurat peste 240 de controale, la firmele din județ, pe parcursul lunii octombrie. În urma controalelor, inspectorii au constatat o multitudine de abateri pentru care au dispus peste 300 de măsuri de remediere obligatorii a deficienţelor constatate. De asemenea, inspectorii cărășeni de muncă au aplicat și amenzi în valoare de peste 185.000 de lei.

La o firmă din județ – au fost identificate 2 tipuri de produse din categoria echipamentelor individuale de protecție (mănuși) care nu aveau aplicat marcajul CE și declarația de conformitate aferentă. În urma neregulilor, foirma respectivă a primit un avertisment scris dar inspectorii cărășeni de muncă au dispus măsura complementară de retragere imediată de la comercializare a acestor produse neconforme.
La 4 firme din județ cu domeniul de activitate restaurante; transporturi cu taxi; hoteluri; comerț cu combustibili solizi – au fost identificate 7 persoane care lucrau la negru neavând încheiat în formă scrisă contractul individual de muncă.
Pe parcursul lunii octombrie, au fost comunicate de către firmele din județ la Inspectoratul Teritorial de Muncă C-S, 10 accidente de muncă care au avut ca urmare 10 cazuri de incapacitate temporară de muncă. La finalizarea cercetărilor se va stabili dacă aceste evenimente reprezintă accidente de muncă sau au avut loc în afara muncii.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *