Andrea Bocelli cântă ”Ave Maria pietas” alături de soprana rusă Aida Garifullina într-un nou videoclip

Andrea Bocelli cântă ”Ave Maria pietas” alături de soprana rusă Aida Garifullina într-un nou videoclip, filmat la biserica Chiesa di S. Anastasia din Verona, Italia. Emoția interpretării este amplificată în clip de o coregrafie dramatică a dansatorilor Sergei Polunin și Francesca Malacarne.

După colaborarea cu Hozier pentru recentul videoclip ”Movement”, tânărul dansator ucrainean Sergei Polunin, denumit în breaslă și ”băiatul rău al baletului”, este cooptat și de către Andrea Bocelli pentru noul său clip, ”Ave Maria pietas”. Sergei o are ca parteneră în acest video pe Francesca Malacarne, iar Bocelli pe soprana de origine rusească Aida Garifullina.

Noul single ”Ave Maria pietas” este extras de pe albumul „Sì”, al lui Andrea Bocelli, care i-a adus tenorului cea mai înaltă poziție în topul american Billboard. Momentul a marcat o premieră în cariera lui Bocelli, dar și în istoria acestui top, fiind pentru prima oară când un artist clasic obține poziția fruntașă în clasamentul general Billboard 200.

Pe albumul „Sì” este inclusă și frumoasa baladă ”If Only”, înregistrată împreună cu Dua Lipa, precum și primul duet al tenorului cu fiul său, Matteo.

Andrea Bocelli și-a început cariera în 1994, la Festivalul San Remo, unde a câștigat cu piesa Calmo della Sera, secțiunea Nou veniți. După festival, cântărețul lansează albumul de debut intitulat Calmo della Sera. Odată cu lansare piesei Con te Partiro, în 1996, Andrea Bocelli începe să fie apreciat la nivel internațional. De altfel, această piesă a devenit ulterior Time to Say Goodbye, celebrul duet cu Sarah Brightman.

De-a lungul carierei, Bocelli a susţinut numeroase concerte în toată lumea, de la teatrele mici în aer liber din Italia, în care a cântat operă clasică, la cele 220 concerte din Germania în 1997. Aclamat de la Centrul J.F.K., Washington D.C la Londra, Arena O2, Andrea Bocelli lansează în 2015 turul pentru promovarea ultimului său album, ”CINEMA”, un proiect imens în toată lumea, cu o viziune remarcabilă, o acoperire media fără precedent şi un număr colosal de concerte – de la Jakarta, Seoul, Tokyo la Bratislava, Budapesta şi Bucureşti.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *