Aproape 1700 de cărășeni angajați prin AJOFM, în primele 8 luni ale anului 2023

Aproape 1700 de cărășeni au reușit să își găsească un loc de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin în primele opt luni ale anului 2023.

În primele opt luni ale anului, aproape 1700 de cărășeni sunt la ora actuală angajați prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin.

Au reușit acest lucru datorită aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 august, cele mai multe persoane care și-au găsit un loc de muncă fac parte din categoria de vârstă de peste 45 de ani. Este vorba de   723 de persoane. Aproape  320 de persoane care și-au găsit un loc de muncă fac parte din categoria de  vârstă- între 25 și 35 de ani, iar 342 sunt tineri sub 25 de ani.

Numărul femeilor încadrate este de 735, iar al bărbaţilor de 960, ponderea din totalul persoanelor încadrate fiind de 43,36%, respectiv de 56,64%.
În funcţie de rezidenţă, cele mai multe persoane angajate provin din mediul urban. Este vorba de peste 900 de persoane.
În funcție de nivelul de pregătire, cele mai multe persoane care și-au găsit un loc de muncă au studii liceale şi postliceale. Este vorba de peste 640 de persoane.

85 persoane fiind cu studii universitare.
Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin.
În acest an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de peste 3.500 de persoane.
Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.
Mai multe informaţii privind rezultatele aplicării măsurilor de stimulare a forţei de muncă ale AJOFM Caraș-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro, la secțiunea AJOFM Caraș-Severin/Programe, Statistici.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *