Aproape 20 de infracțiuni, majoritatea loviri sau alte violențe, au avut loc în unitățile de învățământ cărășene, în 2022


Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile informativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ.

La ultima acțiune de acest gen, oamenii legii s-au aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, Școala Gimnazială nr. 1 Bocșa, Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” Mehadia și Liceul „Hercules” Băile Herculane.

Temele abordate au vizat siguranța rutieră, siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying, dar și prevenirea traficului și a consumului de droguri.

Copiii și adolescenții au putut testa ochelarii care simulează starea de intoxicare cu aceste substanțe pentru a-i face să conștientizeze pericolul reprezentat de consumul de alcool și droguri.

De asemenea, li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte, să nu ia parte la fapte care contravin legii și să nu consume substanțe care le pun în pericol sănătatea și siguranța.

De asemenea, polițiștii le-au explicat elevilor că agresivitatea de tip bullying nu înseamnă exclusiv acte de violență verbală sau fizică, ci este o manifestare care poate genera consecințe dintre cele mai grave pentru victime, de la dorința de a nu mai frecventa școala sau refuzul de a socializa, până la afecțiuni psihice sau fizice.

Menționăm că în anul școlar 2022 au fost sesizate 18 fapte de natură penală în școli, cele mai multe loviri sau alte violențe.

De asemenea, În anul școlar 2021-2022, au fost sesizate 23 de astfel evenimente, , în creștere cu 130 la sută față de anul școlar 2020-2021 când au fost sesizate 13 infracțiuni în unitățile de învățământ cărășene.

Polițiștii cărășeni desfășoară în mod curent activități preventive în rândul elevilor.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *