Aproape 600 de locuri sunt disponibile în Caraș-Severin pentru etapa a doua de înscriere la clasa pregătitoare

Părinții care nu și-au înscris copiii la clasa pregătitoare o mai pot face în această perioadă, deoarce a doua etapă de înscriere se va încheia la sfârșitul lunii, mai exact pe 31 mai.

În județul Caraș-Severin sunt disponibile aproape 600 (598) de locuri pentru etapa a doua de înscriere. Aproape 170 (169) dintre acestea sunt la unitățile din Reșița.

Părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă, completează o nouă cerere tip de înscriere în a doua etapă, pe locurile disponibile.

Cererile se completează doar pentru unitățile de învățământ pentru care încă există locuri disponibile.

Menționăm că au fost anunțate peste 2.100 (2.113) de locuri și 120 de clase la nivelul județului și au fost ocupate puțin peste 1.570 (1.573) de locuri pentru anul școlar 2021-2022.

Deci, în urma primei etape de înscriere, peste 25% din locuri au rămas neocupate.

Din cauza pandemiei, înscrierile la clasa pregătitoare se vor putea face și online, pentru a proteja copiii, părinții și cadrele didactice.

Actele necesare pentru înscrierea la clasa pregătitoare sunt cerere-tip de înscriere, copie după actul de identitate al părintelui sau tutorelui legal, copie după certificatului de naștere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare și fișa completată de la grădinița pe care au frecventat-o.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.