Bacul de la Moldova Nouă revine la apă și astfel, dezvoltarea turismului pe Clisura Dunării va avea extrem de mult de câștigat.
Administrația locală și Consiliul Județean vor sprijini SRL-ul care administrează actualmente bacul, iar proiectul își va putea extinde aria de activitate, fără să se mai limiteze doar la transport. Astfel că acolo se vor putea desfășura și evenimente.
„Crezul meu este că potenţialul turistic al Clisurii Dunării este la fel de mare ca al zonei montane din judeţul Caraş–Severin. Şi, mai important, perioada din an în care se poate face aici turism este mai mare decât cea aferentă sporturilor de iarnă. Iată motivul pentru care Consiliul Judeţean Caraş–Severin a decis să participe, în calitate de membru asociat, la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Feribot Moldova Nouă–Serbia”. Speranţa mea este ca, în această primăvară, Bacul să îşi poate relua cursele regulate.
La fel cum este important de ştiut că, de acum înainte, acolo se pot desfăşura şi evenimente, nemaifiind un obiectiv de transport exclusiv.”, a transmis Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
După încheierea pregătirilor, Bacul de la Moldova Nouă va reîncepe să funcționeze odată ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru.