Broșura „Ghidul de admitere la liceu, școala profesională și duală 2021-2022” a fost publicată!

Broșura „Ghidul de admitere la liceu, școala profesională și duală 2021-2022” a fost publicată și va fi distribuită celor peste 1.700 de elevi de clasa a VIII-a din Caraș-Severin.
Ghidul de Admitere la liceu este documentul esențial după care elevii și părinții se pot orienta în alegerea școlii pe care elevii o urmează după absolvirea clasei a VIII-a și cuprinde informaţii legate de admiterea în învăţământul liceal, vocațional şi dual.

Elevii și părinții pot apela la paginile oficiale ale Ministerului Educației, unde vor găsi întreaga metodologie şi toate datele necesare unei orientări cât mai corecte.

În perioada 17 mai-11 iunie vor avea loc ședinţele de instruire cu părinții şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de școlarizare.

Pe 14 iulie se vor completa fișele de înscriere de către secretariatele şcolilor, cu numele unităţii de învăţământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenţilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire și cu notele și mediile obținute la Evaluarea Națională.

Pe 15 iulie se va anunța ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a.

Va reamintim ca media de admitere la liceu este formata din media obtinuta la Evaluarea Nationala (80%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *