Cine n-a auzit macar o data de Anthony Bourdain, excentricul bucatar sef care strabate lumea in lung si lat pentru a incerca cele mai inedite feluri de mancare?
Lipsit de inhibitii si, cum ar zice romanul, slobod la gura, Bourdain este un adevarat personaj in domeniul gastronomiei. De origine americana, Anthony a studiat la Vassar College si a absolvit Institutul Culinar al Statelor Unite ale Americii, devenind unul dintre cei mai apreciati bucatari din lume.
Povestea lui a inceput simplu, prin imbinarea celor mai mari doua pasiuni pe care le avea: gastronomia si literatura. Plin de initiativa, a indraznit sa scrie despre trecutul sau tumultuos, dar si sa scoata la suprafata practicile comerciale ilegale din restaurantele orasului New York.
La scurt timp de la publicare, volumul “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” s-a transformat intr-un adevarat succes si a atras faima de care se bucura Bourdain acum.
Unul dintre cele mai bune lucruri când vine vorba de globalizare este faptul că putem încerca mâncare din întreaga lume chiar la noi în oraş – cel puţin în oraşele mai mari.
Avem acces la aproape orice tip de bucătărie ne-am putea dori, dar există în special unul care, potrivit bucătarului de top Anthony Bourdain, va fi următoarea tendinţă alimentară: mâncarea filipineză.
[insert_php]
include ‘reclame.html’;
[/insert_php]
Bourdain crede că mâncarea filipineză este „subapreciată”, „ascendentă” şi o „lucrare în desfăşurare”.
Unul din preparatele sale preferate se numeşte sisig, făcut din diverse părţi ale porcului, printre care urechi şi limbă.
„Cred că sisig este perfect poziţionat pentru a câştiga inimile şi minţile lumii”, a spus Bourdain, adăugând că el crede că felul de mâncare este „simplu, accesibil şi exact ceea ce aveţi nevoie după câteva beri”.
Bourdain se bazează pe faptul că oamenii vor fi deschişi să mănânce toate părţile unui porc pe care, în mod normal, le-ar fi aruncat.