Când este cel mai bine să consumi carbohidraţi?

Daca ne gandim la organismul uman ca la o masina, atunci carbohidratii (adica glucidele sau zaharul) din alimente reprezinta „combustibilul” sau preferat. Zaharurile sunt principala sursa de energie a corpului nostru, care ar trebui sa furnizeze, in mod normal, peste 50% din ratia zilnica de calorii.

Carbohidraţii au devenit, în ultima vreme, duşmanii tuturor dietelor fiind învinovăţiţi pentru creşterea în greutate şi pentru probleme de sănătate asociate obezităţii. Totuşi, o echipă de medici britanici a declarat pentru BBC că putem mânca liniştiţi alimente ce conţin carbohidraţi dacă respectăm anumite intervale orare.

Carbohidraţii în cantităţi mari afectează organismul şi duc la balonare şi o stare generală de disconfort. Pâinea albă, pastele şi orezul te îngraşă cel mai mult pentru că se transformă cel mai repede în glucoză, iar tu te vei simţi înfometată la scurt timp după ce ai mâncat.

Studiul realizat de cercetători de la Universitatea din Surrey arată că cel mai bine estă să introduceţi surse de carbohidraţi seara. Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul că dacă îi eliminăm pentru o lungă perioadă de timp din alimentaţie, atunci când îi reintroducem vor fi mai repede asimilaţi. Cel mai bine ar fi să consumăm carbohidraţi zilnic, în cantităţi mici, doar cât să ne facem o poftă.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *