Ce alimente nu ar trebui ţinute în frigider

Evitarea depozitării în frigider a anumitor alimente este necesară din cauza influenţei pe care temperatura scăzută o are asupra proprietăţilor lor.

Există alimente care trebuie depozitate în frigider, pentru a le menţine într-o stare bună şi a le consuma ulterior fără nici o teamă, însă, există produse alimentare pe care oamenii le depozitează la rece, în frigider, deşi acest lucru le face mai mult rău decât bine.

Evitarea depozitării în frigider a anumitor alimente este necesară din cauza influenţei pe care temperatura scăzută o are asupra proprietăţilor lor. Astfel, pentru a le păstra valorile nutritive, trebuie evitată depozitarea la temperaturi scăzute a unor produse pe care majoritatea oamenilor le păstrează astfel.

De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos alimentele pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider, potrivit becomegorgeous.com:

Pâinea

Multe persoane obişnuiesc să pună pâinea în frigider, crezând că ea se va păstra proaspătă şi bună. Este complet neadevărat. Răcoarea şi umezeala din frigider nu vor face altceva decât să accelereze procesul de apariţie a mucegaiului, iar pâinea se va întări, în loc să rămână moale şi pufoasă.

Cartofii

Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.

Ceapa

Ceapa este de asemenea o legumă care trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare şi fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală.

Roşiile cherry

Roşiile cherry sunt păstrate, de obicei, în frigider chiar în comerţ. Totuşi, roşiile cu adevărat naturale trebuie păstrate la temperatura camerei pentru că altfel îşi vor schimba imediat textura şi aspectul.

Cafeaua

Punga de cafea desfăcută este ţinută în frigider de tot mai mulţi oameni. Acest lucru este greşit. Într-adevăr, cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui, dar în nici un caz în frigider. Recomandată este depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare.
Banane

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.

[insert_php]
include ‘reclame.html’;
[/insert_php]

Avocado

Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.

Gemul

Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.

Mierea

Mierea trebuie păstrată în spaţii aerisite, răcoroase şi umbroase. Apicultorii arată că dacă mierea este ţinută în frigider, ea se va cristaliza mult mai repede.

Ciocolata

Ciocolata trebuie, de asemenea, ţinută departe de frigider. Sub influenţa temperaturilor scăzute, aceasta îşi va modifica textura.

Uleiuri

Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *