Cea de-a IX-a ediție a Zilei Internaționale a Cititului Împreună, la Bocșa!

Și în acest an Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa, Caraș-Severin, s-a alăturat proiectului intitulat Ziua Internațională a Cititului Împreună alături de   „Citește Împreună România”, pentru o sesiune de lectură cu voce tare în mijlocul copiilor.
La Bocșa, s-a desfășurat cea de-a 9-a ediție a Zilei Internaționale a Cititului Împreună.  Astfel, Biblioteca Orășenească  „Tata Oancea” din Bocșa, reprezentată de manager Gabriela Șerban a avut ca și partener – Liceul Teologic Baptist Reșița, locația Bocșa – partener în diverse astfel de frumoase proiecte legate de carte și lectură.
Ziua Internațională a Cititului Împreună  este o zi în care se sărbătorește puterea de a citi cu voce tare, împreună. Cu prilejul acestei zile, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în toată lumea, în peste 100 de țări, de 15 ani, iar în România de aproape 9 ani.
Inițiatoarea acestui frumos proiect, Brandi Anderson Bates, ne transmite un mesaj optimist și colegial: „În această zi, marcată pentru prima dată în urmă cu 15 ani de către LitWorld, milioane de oameni din toată lumea se vor aduna pentru a citi împreună, unindu-și astfel eforturile de a arăta lumii cât de important și cât de frumos este să citim cu voce tare copiilor în fiecare zi din an.
Cum să creșteţi un cititor? Citiți împreună. 20 de minute în fiecare zi. Indiferent de vremea de afară și din interior. De când se naște copilul și mult după ce va învăța să citească singur.Vă dorim o ZICI minunată! Spor la Citit Împreună, azi și în fiecare zi!”
Lectura a fost însoțită de proiecția ilustrațiilor pentru a fi mai atractivă, dar și pentru a respecta, într-un fel, tema propusă: benzi desenate. Evenimentul s-a încheiat cu acordarea de diplome precum și multe fotografii.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *