Cele mai frumoase povești sunt la Teatrul de Vest Reșița


Teatrul de Vest din Reșița are pregătite povești deosebit de frumoase atât pentru cei mici cât și pentru cei mari în acest sfârșit de săptămână.
Cei mici sunt invitați sâmbătă 4 februarie de la ora 11.00 la specatcolul „Arca pleacă la ora 8”, spectacol ce poartă semnătura regizorală a lui Dan Țopa
„Undeva în lume, o țară în care totul este zăpadă și gheață. Trei pinguini, strânși laolaltă, privesc intinderea de gheață și plictiseală. Atunci un porumbel, mesager al lui Noe, le anunță potopul și îi informează că doar două locuri sunt disponibile în faimoasa Arcă. Prin urmare, vor face totul pentru a-l ascunde pe al treilea și pentru a se îmbarca împreună. Această piesă a autorului german Ulrich Hub, câștigătoare a celei mai bune piese pentru copii din 2006, captivează imediat prin povestea sa, fără îndoială, amuzantă și profundă. Prin mitul Potopului, ea abordează întrebări extrem de serioase într-o confuzie a înțelegerii: existența lui Dumnezeu, binele și răul, ecologia, supraviețuirea și subteranul, neascultarea și vinovăția … Neobisnuit și neașteptat, Arca pleacă la ora 8 , este atât o ficțiune plină de umor, un scurt tratat de filozofie, cât și o piesă de teatru pentru copii. Povestea comica a acestor trei pinguini fantastici, în pragul întrebărilor metafizice, nu puteau decât să-l seducă pe regizorul spectacolului ,care propune un teatru imaginativ, hotărât și modern, pentru un publicul tânăr. În ritmul fanteziei, umorului, cântecelor subtile semnate de tânărul compozitor Horia Constantinescu, acest spectacol vine cu un aer proaspăt și nou în aceasta lumea falsa și lipsită de modele”. Personajele vor prinde viață cu ajutorul actorilor Camelia Ghinea, Andrada Samoilă, Florin Ruicu și Sorin Fruntelată.
Duminică, 5 februarie, de la ora 19.00, Alin Turcu și Alis Pelle vor urca pe scena palatului Cultural în spectacolul „A fost odată în `46” pentru a spune povestea Helenei și a lui Viktor. Doi tineri care străbat amalgamul emoțiilor pe partiturile lui Chopin. Se întâlnesc în Moscova, în luna decembrie a anului 1946, la un concert. Se iubesc! Se iubesc. Se iubesc cu joacă, cu frică, cu nerăbdare, cu gelozie, cu bucurie, cu dor. Conexiunea dintre cei doi transcende orice fel de limite pentru că „iubirea nu dispare niciodată”.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *