Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și-a prelungit programul! Este nevoie de sânge din toate grupele, în special RH negativ

Pentru a creşte numărul donatorilor de sânge, Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și-a prelungit programul și astfel, va funcționa de la 7.30 la 13.00.

Reamintim că centrele de transfuzii au întâmpinat și întâmpină dificultăţi în asigurarea produselor din sânge necesare în spitale, iar Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița are în continuare mare nevoie de sânge din toate grupele, în de RH negativ.

Menționăm că donatorii beneficiază de analize gratuite, de tichete de masă și, de asemenea, sunt scutiți de la serviciu, în ziua donării.

Nu pot dona sânge persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *