Ciudăţenia din Gibraltar!

ciudatenia-din-gibraltar

Maşinile trebuie sa se oprească pentru ca avioanele sa aterizeze: Pista aeroportului din Gibraltar traversează un drum!

Amplasarea unui aeroport într-o zonă de doar 3,7 kilometri pătraţi nu poate fi o sarcină uşoară. Totuşi Gibraltarul a găsit o metodă inedită de a realiza acest lucru.

Aeroportul care deserveşte acest teritoriu britanic a folosit la maxim puţinul spaţiul disponibil, construind unica sa pistă în mijlocul celui mai aglomerat drum din peninsulă, potrivit dailymail.co.uk.

Asta înseamnă că autovehiculele care circulă pe strada Winston Churchill trebuie să se oprească de mai multe ori pe zi, timp de aproximativ 10 minute, pentru a lăsa avioanele să aterizeze sau să decoleze.

Barierele se lasă înaintea fiecărei decolări sau aterizări, existând 30 de zboruri pe săptămână, toate spre şi dinspre Marea Britanie.

Aeroportul se află la aproximativ o jumătate de kilometru de centrul Gibraltarului, cea mai mică distanţă de acest fel din lume.

Strada este folosită atât de autovehicule, cât şi de trecători pentru a intra sau a ieşi din Gibraltar.

Gibraltar este un teritoriu britanic situat în sudul peninsulei Iberice, străjuind strâmtoarea cu acelaşi nume. El se află sub suveranitate britanică de peste 300 de ani, după ce a fost capturat de britanici în 1704.

Teritoriul a fost cedat în mod formal de Spania prin Tratatul de la Utrecht, din 1713, însă Madridul contestă suveranitatea britanică solicitând retrocedarea.

Aeroportul a fost construit peste o pistă hipică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Gibraltarul devenise o importantă bază navală britanică.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *