Cod portocaliu de caniculă

Meteorologii informează că în următoarele trei zile vom avea parte de un nou val de căldură cauzat de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Printre zonele afectate de acest val de căldură se află și județul Caraș-Severin.

De asemenea vor fi afectate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov (Municipiul București).
Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov (Municipiul București) și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.
În zilele de 1 și 2 august valul de căldură, va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.
Pe lângă acest val de căldură vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată manifestate prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.
Zonele afectate sunt nordul, centrul și estul țării, zonele montane și dealurile subcarpatice. În județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.
Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25-30 l/mp.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *