Colectă mobilă de sânge, la Spitalul din Caransebeș


Centrul de Transfuzii Sanguine Caraș-Severin organizează astăzi, până la ora 12.30, o nouă colectă mobilă de sânge, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Totul pentru a crește stocul de sânge, atât de necesar pacienților din spitale.

De asemenea, reamintim că, acum câteva zile, o colectă mobilă de sânge a fost organizată și la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu.

Însă, cei care vor să doneze un strop de viață sunt așteptați și la Reșița, la sediul Centrului de Transfuzii, de luni până vineri, între orele 7.30-12.30.

Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *