Copiii între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid începând cu 26 ianuarie, în 4 centre din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă

A început numărătoarea inversă pentru vaccinarea anti COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Mai exact, imunizarea va începe în data de 26 ianuarie, însă nu se va face în toate centrele din județ, ci doar în 4 unitaţi din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă.

Cei mici vor fi imunizați cu vaccinul produs de compania Pfizer, însă cu o fiolă specială, de 10 micrograme/doză, la un interval de 21 de zile.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, la centrele de vaccinare, iar pentru efectuarea lui este nevoie de acordul părintelui sau al tutorelui legal.

Vaccinul anti-covid administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ajută la protejarea acestora împotriva complicațiilor grave și previne spitalizarea.

„Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate și să alegem vaccinarea, pentru siguranța noastră și a celor dragi. Doar prin vaccinare vom reuși limitarea răspândirii virusului și redarea șansei la viață”, se arată pe site-ul Guvernului României.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.