Covid-19 atacă și școlile cărășene! 30 de elevi și 13 angajați din unitățile de învățământ sunt bolnavi de COVID


În școlile din Caraș-Severin sunt confirmate 30 de cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul elevilor si preșcolarilor și 13 infectări în rândul profesorilor.

Ele au fost înregistrate în unități de învățământ din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Anina, Măru, Șoșdea, Oravița, Moldova Nouă, Zăvoi, Sasca Montană, Grădinari, Bocșa și Steierdorf.

Însă, menționăm că mai nou, orele cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile doar în momentul apariției a 3 cazuri de infectări într-o clasă.

De asemenea, reamintim că începând cu această săptămână, unitățile de învățământ funcționează cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare a paturilor COVID din spitale este de cel mult 75%.

Dacă acestea sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, iar pentru a se redeschide, gradul de ocupare a paturilor trebuie să scadă sub 70%.

Inspectoratul Scolar Județean şi Directia de Sănătate Publică țin o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ din judeţ, pentru a se asigura că se respectă absolut toate masurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu COVID-19 ca urmare a desfăşurării activităţilor didactice.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.