CSM Reșița a terminat la egalitate, scor 2-2, după ce a revenit de la 0-2 meciul cu ACSO Filiași

Ultima fază, a treia, a acestui sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, a debutat astăzi, 24 mai 2023, de la ora 18:00. Este vorba despre cea în care au loc barajele de promovare în Liga 2.

În Faza a III-a participă doar primele două clasate din play-off-urile celor zece serii. În total, 20 de echipe iau startul în faza semifinală a barajului de promovare, iar după dubla manșă se înjumătățesc și participă în faza finală a barajului pentru accederea Liga 2. Cele cinci câștigătoare ale jocurilor tur-retur au dreptul să evolueze în noua ediție a Ligii 2, 2023-2024.

În această fază CSM REȘIȚA a întâlnit, în meciul tur, pe Stadionul Orăşenesc, în deplasare pe ACSO FILIAȘI. Partida s-a încheiat la egalitate 2-2 (2-2) dupa ce gazdele au condus cu 2-0.

Gazdele au deschis scorul în minutul 3, la o gafă incredibilă a lui Zimmermann, inimaginabilă la experiența sa. Acesta a primit o minge înapoi, a preluat-o pe linia de 16 metri, a ezitat să paseze în dreapta pentru Bărboianu și când a făcut-o a trimis slab, un metru departe de el. Moses Baidoo, atacantul celor de la ACSO FILIAȘI, a sprintat și a trimis din prima cu stângul în poarta goală.

Contrar cursului jocului, după o degajare lungă din careul Filiașiului, același Moses Baidoo aleargă umăr la umăr cu Cornel Ardei după minge, ghanezul o ajunge primul chiar pe linia de 16 metri, trage cu stângul și înscrie lângă bara din stânga. Zimmermann a rămas stană de piatră pe centru, 2-0.

După un corner bătut din stânga, la capătul unui contraatac pornit de la Bărboianu, la care a participat și Robert Petre, Marian Drăghiceanu scăpa singur în stânga, pătrunde în careu, îl fentează din corp ușor pe portarul ieșit la întâmpinare și înscrie pentru 2-1.

Egalitatea se produce în minutul 38. Ionuț Popescu primește pe centru și trage de la circa 35 de metri, direct în Gakou, aflat în interiorul careului, tot acesta se repliază și așează înapoi pentru șutul lui Sebastian Velcotă, care din 17 metri ușor lateral stânga înscrie aducând egalarea 2-2.

Repriza secundă aduce un eveniment notabil în minutul 80 când autorul dublei Filiașiului, Moses Baidoo, este eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, în urma unui fault asupra lui Bărboianu.

Distribuțiile celor două formații la această partidă au fost:

ACSO Filiași: Dr. Constantinescu – C. Calu (cpt.), Stăiculescu, Ad. Voinescu, Scuturoiu, Iul. Bălașa, Teo. Chirițoiu, Armășelu, Rogoveanu, Al. Vulpe, Moses
Rezerve: M. Enache – Paliu, Andr. Militaru, Bg. Călin, I. Crețu, Eshun, Udrea, Al. Fotescu, Ct. Manolache
Antrenor: Victor Naicu

CSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Bărboianu, Szijj, C. Ardei, Rimovecz, Velcotă, I. Popescu, Rob. Petre, Al. Negru, Drăghiceanu, Gakou
Rezerve: Ct. Căpățână – Dav. Pop, Domil, Dudea, Dane, Fota, Trancă, Breșneni, Gomboș
Antrenor: Călin Cheregi

Meciul a fost arbitrat de: Andrei Lucian Ţiţii (la centru) și Emeric Tocai și Gabriel Boncz (arbitri asistenți:). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu. Observator de arbitri: Gabriel Gherman. Delegat de joc: Dorin Micșa.

Sâmbătă, de la ora 17:30, se joacă returul, la Reșița. Dacă va fi tot egalitate, se vor disputa prelungiri și mai apoi lovituri de departajare.

Învingătoarea din această dublă manșă o întâlnește în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 pe câștigătoarea dintre CSM Deva și Șoimii Lipova. În jocul tur dintre acestea, disputat la Lipova, Deva s-a impus cu 1-0.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *