Deadpool – un altfel de supererou MARVEL (VIDEO)

Deadpool a fost creat de Rob Liefeld și și-a făcut prima apariție în numărul 98 al benzi desenate ’’The New Mutants’’. Deadpool este văzut ca fiind Deathstroke din universul Marvel, pentru că amândoi se aseamănă foarte mult. Chiar și numele real al lui Deadpool aduce referire la caracterul universului DC (Deadpool – Wade Wilson, Deathstroke – Slade Wilson). În prima sa apariție Deadpool a fost angajat pentru a-l ataca pe Cabel și personajele din ’’The New Mutants’’. De atunci Deadpool a apărut în mai multe benzi desenate cum ar fi: ’’The Avengers’’, ’’Dare Devil’’ și ’’Heroes for Hire’’.

În 1993 Deadpool a primit propria sa miniserie cu numele ’’The Circle Chase’’. Această serie a fost un succes care a dus la a doua miniserie în 1994, iar în 1997 Deadpool a devenit o serie mai amplă. Seria din 1997 a introdus ajutoarele lui Deadpool, acestea fiind: a batrânică oarbă pe nume Al și tovarășul său informatician și dealer de arme Weasel. Deadpool , Wade Wilson, s-a născut ca o persoană obișnuită, dar cu mari probleme în familie. Și-a petrecută o mare parte din viață mergând dintr-un oraș în altul și primind antrenamente militare.

La un moment dat a fost diagnosticat cu cancer, iar pentru a scăpa de cancer Wade s-a oferit voluntar în programul ’’Weapon X’’. Acest program avea ca scop dăruirea abilității de vindecare a lui Wolverine unui om obișnuit. Dar experimentul a accelerat cancerul făcându-i pielea să arate ca cea a lui Freddy Krueger. Acest experiment i-a cauzat și dereglări psihice.

Oamenii de stiință care făceau experimentul au crezut că este unul eșuat și l-au trimis la un penitenciar cu alte experimente eșuate. Acolo prizonierii făceau un pariu numit ’’The Deadpool’’ pentru a vedea cât de mult mai trăiește fiecare prizonier. Wade a fost condamnat la moarte pentru că a încălcat regulile penitenciarului. Puterile sale de vindecare s-au declanșat în momentul în care gardienii i-au scos inima. Atunci a evadat și a decis să își spună în mod ironic Deadpool. Deadpool este un maestru al spargeri celui de-al patrulea perete, vorbind mereu cu audiența din lumea reală. Puterile sale de vindecare sunt superioare lui Wolverine.

A fost creată o poveste prin care Deadpool a omorât tot universul Marvel. Deadpool este îndrăgostit de ființa cosmică ’’Death’’. Asta îl face gelos pe un răufăcător intergalactic, Thanos, care îl face pe Deadpool nemuritor, pentru ca acesta să nu reușească să fie împreună cu ființa iubită.

Anul trecut filmul ’’Deadpool ’’ a avut încasări 746 de milioane de dolari, bugetul filmului fiind unul de 58 de milioane de dolari. Deadpool a fost interpretat de Ryan Reynolds.

Post Author: Bogdan Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *